servers,notebook

Geschiedenis van het bedrijf

1974: Behalen van diploma gegradueerde informaticus A1 (tweede lichting afgestudeerden in Europa) bij VHTI - Kortrijk
Eerste informaticajob bij Mondialin-Dunspan nv te Gullegem. Op S/3 van IBM werden tal van optimalisatie toepassingen ontworpen in RPG.

1978: Voor de groep Interbrew bij de concessies van Coca-Cola Belgium een compleet administratief systeem opzetten voor de Interbrew vestigingen, met het eigen ontwikkeld pakket van Coca-Cola BASIS (Beverage Advanced Standard Information System).
Tot eind 1990 werden de opdrachten verspreid over alle Coca-Cola concessies van de groep met inbegrip van een grondige opleiding voor alle gebruikers.

1991-1994:(Overname Coca-Cola Enterprises) Als MIS- manager verantwoordelijk voor alle automatisatietoepassingen bij AntwerpCo nv

1982: Oprichting van D.I.S.C. te Gullegem als eenmanszaak.
Met de opkomst van de eerste microcomputers APPLE II (ApplePro), KAYPRO (CPM), later de IBM XT, AT, Pentium, .... werd het mogelijk om eenmanszaken en KMO's te automatiseren tegen aanvaardbare prijzen doch met noodzakelijke degelijke opleidingen.
Intrede van algemeen PC-gebruik, op zoek naar betrouwbare leveranciers van soft- en hardware, samenwerking met BMx-Computers

Sedert 1983 Is BMx (vroeger ARELCO) onze trouwe hardware leverancier. Samen met BMX hebben we in het jaar voor de golfoorlog BMx Laptops geleverd aan de landsverdediging van de United Arab Emirates, nadien was het totale midden oosten verkocht aan de verenigde staten.
Intussen worden diverse administratieve pakketten vergeleken en uitgetest om ons cliënteel mee uit te rusten. Compac, Cubic, C-Logic, Winvoice,... om tenslotte te opteren voor Winkin® van winking uit Koekelare (nu Brugge)

1996:Oprichting van D.I.S.C. bvba te Kortrijk. Vanaf dit ogenblik kon D.I.S.C. zich 100% concentreren op eigen activiteiten, nieuw beheersteam, Luc Deprez, Leen Deprez en Magda Vandoorne.
Consulting, Projectbeheer, Hard- en software, Netwerken, Internet, Intranet, en detachering van informatici (specialisten op maat, voor bepaalde projecten/tijd)

1998: Op weg naar ERP, MRP de must voor alle grote (productie en distributie) bedrijven
MOVEX© - Intentia benelux nv. op AS/400.
Implementatie en opleiding bij de groep IDB (Green Flag Foods), PRIMUS Oostakker, Dela Poederlee.

Axapta® - Concorde® - Navision® van Navision® - Damgaard
Implementatie, opleiding en EURO - conversies voor diverse ondernemingen, Installatie van Navision Small Business.

2000:Door de enorme belangrijkheid en aandacht dat het internetgebeuren krijgt vonden we het een opportuniteit om ook deze weg in te slaan, waardoor D.I.S.C. een nieuwe Web- en Designafdeling oprichtte met ervaren nieuwe medewerkers.

Door ervaring, kennis en betrouwbare partners en leveranciers te bundelen zijn we in staat om vanaf de kleinste vraag tot en met de bijna onmogelijk lijkende opdrachten, met zeer bevredigende, haalbare en betaalbare oplossingen te bieden.

Website creaties en Webhosting.